Hallarvik gård ligger idyllisk til på Kongsbakk i Skjomen.

På Hallarvik gård bor og lever familien Liljebakk. Trond og Marita har vært gift i over 20 år og har alle disse årene bodd på gården og de overtok den i 2003. Hoveddriften på gården er ammeku-produksjon og oppforing av okser til kjøttproduksjon. Vi driver også med noe vedproduksjon på vinteren. For at det skal være en ordentlig bondegård må vi ha noen flere smådyr, så her har vi noen høner, kaniner og katten Pernille. Vi dyrker også potet og grønsaker slik at familien er selvforsynt store deler av året. Er vi heldige kan vi høste flere kilo epler og plommer på høsten. 

 

Her på gården vokser våre seks barn opp med omsorg, lek og latter. De lærer å ta ansvar for seg og livet sitt gjennom nærkontakt med dyr og de skiftende sidene naturen byr på. Her på gården får barna våre gi omsorg og stell til dyrene, og de får kjenne på den gjensidige tilliten som opparbeides mellom mennesker og dyr over tid. Er det ting som oppleves vanskelig i hverdagen så kan man finne trøst og omsorg i storfamilien, men også blant gårdens firbente. Livets harde realiteter får også barna kjenne på da det skjer at en kanin eller et lam dør. Da er det viktig at barna får bearbeide sorgen og lære at livet går videre.

 

Familien er glad i å være ute, så ofte kan kveldsmaten, selv en vanlig tirsdag, nytes rundt et bål enten i fjæra eller i skogen. Her lever vi så nært naturen vi bare kan i 2022. Vi lar årstidene bestemme tempoet og aktivitetene, og vi tilpasser oss naturen og de skiftningene den gir oss. Når sola skinner og det er fint vær kan det passe med å reparere gjerder, holde på i vedskogen, så eller luke i kjøkkenhagen. Dersom vinterstormen herjer eller regnet pisker mot rutene frister det mer med inne-aktiviteter som baking, snekring, håndarbeid eller bare en god bok og en kopp kakao.

 

Dette tror vi er med på å gi barna en lærdom og erfaring som gjør at de kan mestre livet senere. Det er dette vi ønsker å dele med andre. Noen elever trenger andre aktiviteter og oppgaver enn det som skolen kan gi dem. En dag på Hallarvik gård kan gi elevene gode opplevelser og mestring , slik  at resten av skoleuka fungerer. En alternativ skoledag her på gården kan også være med på å hjelpe elever tilbake til skolen, dersom det er kommet så langt at eleven ikke klarer å gå på skolen.


Her på Hallarvik gård vil vi legge til rette for læring, opplevelser og erfaringer som vil være med på å gi barn og unge grunnlag for å mestre hverdagen, arbeidslivet og fritiden.